Thursday, September 29, 2011

tenggelam timbul hilang baru nak ganti..wuekk

aku telah melakukan satu tindakan yang bijak iaitu meninggalkan kerja-kerja dekat KD tu untuk something yang lebih bermakna dalam hidup aku.haha..well..aku nak kawen..oh tidak..ohh tipu..

ok,aku memang tipu pun.

sekarang ni,aku adelah seorang student di Penang Skill Development Centre.part time worker kat KFC,wow gemuk la aku pasni,and still an active Young Liutenant kat KD Sri Pinang.aku just join short course on Manufacturing Process untuk melengkapkan diri dengan added skills.yela,,pointer rendah2 mesti la kena ada extra value untuk sell ourself to the industry kan...

skang ni keja aku cuma ulang alik naik moto dari rumah ke kelas,and dari kelas ke rumah.pastu dari rumah ke KD,and dari KD ke rumah..ahad ni aku start keja kat KFC,pastu aku ulang alik dari kelas ke KFC,and dari KFC ke rumah..woww..penat tak penat tak,bak kata cikgu aku.
tapi,hidup mana yang mudah kan?
mak aku dulu pun camni jugak..
bf aku skang ni pun camni jugak..
so,apa aku nak kesah..ada masa free banyak2 pun bukannya boleh bergayut doplohpat jam dengan dia kann??

life aku sakang ni,aku rasa sangat positive..despite many many unexpected things that happened lately ni lah kan..positive dari segi surrounding aku,group of people yang study sama2 dengan aku..aku rasa mcm dapat serap positive aura dari diorang.and aku sangat hepi.

aritu aku pegi pesta konvo.makan ceketiau sungai dua.baru beli,letak jap,atas meja,pegi beli ABC jap.datang2 balik,tengok2 ceketiau aku dah hilang.rupanya ada dua mamat,sorang india,sorang bangla,pegi buang..wahhh..ceketiau tu sikit punya panas,boleh senang2 jer campak kan?ko ingat tu sisa2 makanan ke pakcik?aiyooo
aku yang hangin ni terus pegi tangkap 2 orang laki tu la kan..tu pun sebab ada dua orang kakak ni gtau aku diorang yang buang.aku tanya apesal buang makanan aku?dia cakap pasal dalam makanan aku dah ada tisu.diorang ingat itu makanan tada orang mau makan la..

terus aku sejuk balik..
owh..bukan salah diorang rupanya..so aku dengan sedih2 nyer pun pegi la balik kat akak berdua tu.aku gtau jer diorang yang laki tu buang pasal dah memang ada tisu kat dalam pinggan aku tu.so bukan salah diorang la..salah orang lain la yang pegi buang tisu kat dalam pinggan aku tu..

then akak tu cakap,"dik,yang buang tisu tu pun diorang la jugak...akak nampak tadi.."

pehh..apoooo la nasib eh..
aku nak pegi serang kali kedua pun macam x brapa nak betul je dek pandangan mata orang lain..so aku redha jela..sedih toksah cakap la..dah la aku ni penggemar ceketiau..seketiau sungai dua plak tu..
so aku pegi la beli lagi sepinggan..memang la keja bodow pasal makanan kat pesta konvo dah tentu2 mahal..ceketiau tadi dah 6 ringgit..
 now ni aku ganti dengan ceketiau lain yang harga nyer 7 ringgit

betul la kata orang,setiap yang berlaku tu,ada hikmah nyer..
bila kita hilang sesuatu,kita akan dapat something yang lebih baik..
aku hilang ceketiau harga 6 ringgit jer..tapi aku gantikan dengan sesuatu yang lebih baik..lebih mahal..
ceketiau 7 ringgit..

janji gua puas hatiii

1 comments:

noridayu said...

hampes nya bangla! ahahaha~ ceketiaw 7hengget terbaik! kekeke~