Wednesday, December 21, 2011

how to enjoy your life??

jawapannya adelah BLOGGING!!
hehe
aku realize aku semakin tak menghargai hidup aku,every minute of it..mula la rasa makin sepi la,makin sunyi la..kosong jiwa la..sebab kita rasa xder yang ambil peduli,sebab tu la kita buat tak peduli je dengan apa yang berlaku sehari-hari dalam hidup...

aku nak kurus!
that's one of the main reason why aku start menulis blog balik.yeahh..aku sekarang ni bertukar rumah sewa pulak..kali ni dekat Telok Panglima Garang..heheh amacam??brani tak nak ganggu aku??aku garang tau..well,my first impression dekat orang yang duduk kat sini adelah-diorang garang...
nape?!!

owh sebelum tu,biarlah aku sampaikan berita gembira kat sini dulu...
ehem ehem..
i'm now an engineer kat satu company Jepun and i'm proud to be part of it..to be given this opportunity to repair life aku katner yang patut..i always think that my life will be all gloomy unless i'd given a chance to become an engineer one day, then only it will open up a chance for me to be as good as the rest.(walaupun still under probation period..yaaauwww)

 kemenda ni buat ucapan...dowhhhh

since aku dah lama tak menulis,now ni pun nak gtau lagi satu benda,that is...SAYA ADELAH TUNANG ORANG....!!hehe...



hmm...so??

actually dah nearly sebulan dah..tapi malas menulis punya pasal and asyik la runsing mencari keja,..last skali terbukak jugak pintu rezeki ni..alhamdulillah..aku pun tak paham for those yang asyik bertangguh kawen dengan alasan belum financially stable and belum puas enjoy zaman muda..selagi korang bertangguh buat benda yang dituntut,selagi tu la rezeki asyik sempit..aku yang bercakap ni pun bukannya kaya lagi tapi aku tau rezeki tu datang dari Allah s.w.t...Dia yang bagi semua.kita ni boleh merancang jer..jangan pernah pikir yang kalau sehari gaji kita 20 ringgit,the most yang kita boleh dapat seminggu adelah 100 ringgit.jangan jadi rigid and discrete.bukan kita yang buat semua kira-kira tu..kalau dekat tempat keja,memang la bahagian gaji yang kira kan..tapi sebagai manusia ni,it's not a linear system..

masa mula2 gtau nak kawen,ramai yang tak setuju.memang susah nak ubah mindset orang kita.bagi diorang,nak kawen mesti kena ada keja,mesti kena cukup duit.cukup?apa yang dimaksudkan dengan cukup?cukup sekadar yang basic2 or cukup untuk tempah kad wangi kertas liplap2,or untuk tempah pelamin 5 pintu gerbang?or persalinan sampai 5-6 pasang,tak kira lagi dengan professional photographer...
aku punya cinta sekarang ni sampai aku dah x pedulikan perkahwinan yang mewah..tapi versi orang sekeliling adelah aku adelah aku ni tahap gatal nak mampus ditambah pula dengan kegedikan yang melampau menjadikan aku terkinja2 ingin berkawin..
well.semua orang boleh cakap ape yang diorang nak..tapi as for me,i'm positive with what i'm doing!

sekarang ni,within a month's time,aku perlu kurus.pasal berat aku sekarang ni dah 60kg...no joke..i really put on weight semenjak dua menjak ni..xtau la ape yang berselera sangat..ni aku menulis malam ni pun sebab xnak pikir pasal makanan la..hahah!

nasib baik la sekarang ni aku xder transport..keta saga tu skang ni dalam workshop..eksiden berderet2 5 bijik keta kat bidor..masa tu abang aku yang guna..tu pun sebab nak bawak keta ni datang sini untuk digunakan oleh aku ke tempat keja..tapi tu la kan..kita hanya merancang..

skang ni aku rasa lapar sangat...semoga aku bertahan malam ni...haihh!

1 comments:

Anonymous said...

hahahahaha u tunang? kahkahkah kahkahkah.. hahahahahah TAHNIAH weiii!!!!

ade kelebihan n kekurangan kalau kawin b4 dapat keje.. tak kisah laa mana2.. yang penting Allah dah aturkan hidup kita.. lain orang, lain cara merancangnya..

ewaahh tazkirah di pagi hari..

tahniah again..laku jugak u yer???


p/s :psstt psstt sape tunang u???

-KuraKura-