Sunday, January 13, 2013

posting ke laut lagi..



ekceli malam ni aku frust sebab takleh ikut laki aku kuar tengok bola.MU lawan katanya..arghh..blasah ;a saper lawan pun..macam la aku peduli sangat.aku cuma pedulinak kuar makan jer..tak tengok bola pun untung-untung dpt gak makan burger tepi jalan ker..

sejak awal-awal mengandung dulu, dua benda yang aku tak jemu-jemu ulang makan adelah burger jalanan and ABC.haa..satu lagi goreng pisang..tapi goreng pisang ni macam dah tak brapa craving sangat dah skrg ni..ABC and burger ni jer..x surut-surut nafsu makan tu.

sekarang ni aku baru 35 weeks ++ kot..rasanya la..sebab aku ni macam slalu lost count sikit..dulu masa ada roda impian yang boleh pusing2 tengok EDD suma tu, senang je aku menjawab bila ada orang tanya.now ni,setiap jawapan aku berakhir dengan kot...

so senang-senang, aku amek due date aku jela..14 Feb..in shaa Allah..
tp aku lebih mengharapkan anakku..segeralah keluar..

sebabnya;
1. aku dah tak larat dah berbentukmukabumikan kegemukan.melampau-lampau.asal check jer..mesti terlebih weight gain.asal check jer..terlebih berat..satu keja plak nak kena amek blood pressure setiap dua hari kat klinik ofis aku keja tu.

2.8hb smpai 14 hb feb ni company aku bg cuti CNY.tp team aku ni macam tak dapat jer nak bercuti..ada ura-ura kitorg kena jugak datang keja..maklumlah,bekerja dalam team yang terlibat dalam new line set up ni, bizi nyer tu lebih sket dari orang lain.so aku taknak keja time tu..aku nak cuti. maka anak aku, tolong la keluar awal sikit..boley?haha

3.aku lahir january.asben aku plak mac.tapi aku punya kapla ni kalau boleh semua aku nak bolot. so aku prefer anak aku jadi january baby jugak.hahahahahahaha

4.aku memang nak cuti..nak cuti..nak cuti..sebab aku punya motivation ni dah down..ko tiup la cmner pun..aku tak larat, memang aku tak larat lah..seriesly, sejak aku pegnen ni, aku rasa boss aku ni tahaaaannnn je ngan perangai aku.sukati tok nenek aku jer nak masuk lamabt la, half day la..cuti la..MC tipu-tipu la..checkup lama-lama la..ilang dua-tiga ari xder kabar berita la..macam mintak kena pecat pun ada..aku pun taktau ni pasal pembawakan budak ke apa.tapi diorang kena ingat, sebelum pegnen, aku la pekerja yg sanggup mengabaikan laki sendiri demi company terchenta..now aku dah boroi2, korang nak cari pasal ngan aku??hell noooo..

seriesly, aku pernah bebai ( buat perangai) nak berenti keja sampai laki aku pun taktau nak cakap apa dah.member-member pun jenuh memujuk..ayah aku siap kol bagi kaunselling kat aku lagi..duk ingatkan nape aku berubah sampai macam ni sedangkan dulu asal ada cuti sem break jer,,kompem aku la yang cacing kepanasan nak mencari keja.tak dapat  pegi keja, pegi training navy.janji duit masuk.

skrg ni ntah la..motivation low..tapi bila aku pikir-pikir balik, aku berdoa slama ni untuk diberi peluang keja macam orang lain, kenapa aku kena spoil everything just because i'm expecting a baby?sedangkan semua ni boleh je aku capai serentak.

so tula point-point aku kenapa aku naaakkk sgt bersalin awal.walaupun sebenarnya aku cuak gak..takut nanti nak bersalin susah, mula la orang selongkar satu-satu kesalahan aku kat laki aku la,,mak bapak aku la..huhu..mintak dijauhkan..sampai camtu skali aku pikir.huhu..

misi aku skarang ni, nak kurus macam dulu balik.tapi aku tak brani nak kawal skarang. takut nanti semangat aku datang berapi-api, aku tak sedar aku terkejam kat badan sendiri and baby plak.so kita bagi bersalin dulu.dah lama aku tak rasa mcm hot depan laki aku..hahaha..walaupun dia duk pujuk cakap makin tembam makin chomel (adekah?), aku tetap rasa macam aku ni kakak kepada dia setiap kali kuar sama2,dek kerana saiz badan supa peti sejuk ni.muahahaha

eh, ok dah..takder topik sebenarnya..nak mengarut jer..hehe



0 comments: