Sunday, January 13, 2013

sakit-sakit pun, demi kamu jugak wahai anakku..muahhh

antara penderitaan yang aku rasa sepanjang ngandung ni adelah..

1.sakit belakang sepanjang masa.
yang ni memang  tak terhingga.kadang-kadang rasa macam nak nages pun ada.kat ofis, bila dah sakit sangat.aku masuk surau..landing...tapi masalah kedua plak menimpa..

2. ....which is sakit montot.ni memang sejak awal pregnancy lagi sampai skrg.sorang tukang urut ni cakap, aku sakit montot ni sebab duduk terlampau lama..so aku ingat maybe la sebab slama ni aku drive pegi balik keja jauh sangat, so asyik duduk jer spnjng jalan( ofkos la duduk time drive..manada org drive sambil berdiri), tu yang sakit tu..tp now ni sejak pndah umah baru yang jarak perjalanan tak sampai 3 minit pun, aku still rasa sakit gak..sakit yang macam sendi kat punggung ko tu jammed.ko tak boleh nak rotate atas paksi punggung sesuka hati..hazab sangat..series mak rasa macam orang tua noks..

3.air pedas yang slalu melimpah kat throat ni..aduyai..mcm nak terbakar jantung, hati and paru-paru aku.haha..senang cakap heartburn la.slalunya jadi pas aku makan la.katenyer takleh makan makanan bergoreng..tapi aku rasa, semua benda yang aku makan pun jadik gak masalah ni..abes..takkan tak makan langsung.tak sangguppppp.

4.Alhamdulillah, aku tak mengalami pun alahan or muntah-muntah sepanjang ngandung ni..kalau ada pun everytime gosok gigi and minum air masak.tapi bila aku tak datang keja, alasan yang aku slalu bagi, muntah-muntah la..haha..kojaq nyer aku..aku rasa makcik2 kat tempat keja aku ni berbulu jer tengok aku punya perangai..mesti sorang-sorang ngata aku.tapi lantak..jangan nak cakap masa time diorang pegnen dulu diorg tiptop jer x buat perangai.sekurang-kurangnya aku tak datang aku yang rugi.tapi bila datang, aku buat keja betul2.tak macam makcik2 yang suka berkumpul kat surau pastu borakkkkkkkk jer.. choiii

sekarang ni aku tengah mempertimbangkan,kat mana aku nak bersalin.aritu iyo2 jer post pasal pusat bersalin barakah tu.tapi bila baca punya baca....ramai yang tak suggest first baby deliver kat kedai shoplot yang kalau ada komplikasi,last2 diorang kan post balik ke hospital gomen terdekat..taknak ahh..

so sekarang ni, aku ada beberapa calon.swata or gomen bergantung kepada time bersalin tu dah gaji ke belum..hahaha boley??

ikut plan asal.aku bersalin kat selangor, pantang pun kat selangor..sebab aku cepat down kalau tak nampak laki aku..(apekejadah weyhh).

even adik aku pun mak aku dah post kat aku ah suruh aku teman kat cni.at least time laki aku onkol, ade jugak peneman.sekrang ni idup aku lebih ceria..sejak adik aku ada cni, baru skali kot aku basuh and jemur baju sendiri..skrg ni ari-ari adik aku jemur baju, ,utip siap lipat lagi, tolong masak untuk aku..wahaha ada sarapan, makan tengahari, malam..macam tesco la..membantu anda berjimat! tak payah makan luar dah. dulu balik2 keja penat2 sampai2 umah dah malam..memang kedai la jawabnya..kini tidak lagi..yeahh..

at least bila aku balik lewat sebab OT ke nak siapkan keja ker, takde la aku risau sangat kucing aku tu kebosanan takde orang nak teman.adik aku dah ada.siap dengan kucing dia dari kedah pun dia hangkut bela kat cni..haha..

ok..pegi tolet sat..derita btol sikit-sikit nak terkencing...nak ajer aku ikat baldi kat underwear ni senang main sembur-sembur je..

0 comments: